1. Miért pont pszichológushoz forduljak a kérdéseimmel?

Egy nehézség megoldásában serkentő hatással lehet, ha a problémában nem érintett, külső személy szemével is rátekinteni az aktuális nehézségekre, hogy új látásmódot kapjunk. A pszichológus ilyenkor függetlenül, szakmai tudásával segítséget nyújthat a probléma megoldásában, miközben azt titoktartás kötelezettsége mellett kezeli azt.

2. Mit jelent a titoktartás?

A foglalkozások során felszínre került információkat a pszichológus külső harmadik személynek nem szolgáltathatja ki.

3. Mennyi ideig szükséges egy problémával pszichológushoz járni?

Az első alkalmon kerül tisztázásra, hogy az adott helyzet, probléma változtatása mennyi időt vesz igénybe. Alapvetően az egyéni igényeken és lehetőségeken alapszik.

4. Járhat-e a testvérpár mindegyik tagja ugyanahhoz a pszichológushoz?

Nem tartjuk szerencsésnek, hiszen a testvéreknek mindenben osztozni kell. Ezen segítő kapcsolat legyen csak az övé. Természetesen lehetőség van arra, hogy egy másik kolléga foglalkozzon a másik gyermekkel egy Önöknek kedvező időpontban.

5. Gyerekkel történő foglalkozásokkal párhuzamosan járhat-e a szülő is pszichológushoz?

A szülő önismereti munkáját kiegészíti a gyermekkel való pszichológiai foglalkozás, sőt serkentőleg hathatnak egymásra.

6. Míg a rendelőben várakozok, hogy gyermekem, párom foglalkozása véget érjen milyen lehetőségek közül választhatok?

A pszichológiai foglalkozások helye Budán a Kosztolányi Dezső tér közelében található, a környékén parkok, élelmiszerboltok, bank, posta, gyógyszertár, kávéház kínál időtöltési lehetőséget. Várónkban pszichológiai témájú könyveket találnak. A gyerekek számára játékok teszik kellemesebbé a várakozást.